documentation

Documentatie

Starten met FiLogic

Stamgegevens die essentieel zijn voor het facturatieproces

In het relatieveld zie je naast de tab ‘algemeen’ de tab ‘administratie’ en de tab ‘financieel’, hier vind je de gegevens die nodig zijn om een correcte factuur te versturen en je financiële gegevens door te sturen naar je boekhoudpakket.

Screenshot-2021-09-23-at-16.25.23.png

Controleer of er bij de import van het adressenbestand en/of na het doorlopen van de onboarding wizard de volgende velden correct zijn gevuld. Wanneer je er voor kiest om handmatig adressen aan te maken zorg er dan voor dat deze velden correct zijn ingevuld.

Administratie

Screenshot-2021-09-23-at-16.30.33.png

De velden valuta en taal kun je via de onboarding wizard instellen. Wanneer het een buitenlandse klant betreft, worden deze gegevens en ook het BTW percentage automatisch aangepast.

  • Debiteurnummer
  • Valuta
  • Taal

Financieel

Screenshot-2021-09-23-at-16.39.20.png

In dit veld zijn de volgende gegevens van belang:

  • BTW percentage
  • Betalingstermijn
  • E-mail adres t.b.v facturatie
  • Grootboekrekening

Wil je ook een CMR (of ander document) meesturen met de factuur zet dan het schuifje ‘stuur vrachtdocumenten mee met de factuur naar rechts’.

Wanneer je een verzamelfactuur wil maken, dan is het van belang dat ‘factuur groeperen’ staat ingesteld.

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Testimonials

Star talk

De mening van onze klanten betekent veel voor ons. Wij geloven in samen starten, samen groeien en samen ontwikkelen.

De feedback van onze klanten is dan ook de belangrijste input voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten binnen het Filogic TMS. Zo weten we zeker dat het aansluit bij jouw wensen.

“Filogic is een bedrijf waarmee je makkelijk kunt schakelen, via korte lijnen. Direct vanaf het begin hadden we voor 95% een match en het overige deel hebben we samen opgelost. Bij grote partijen merk je dat dit soort dingen vaak lang duren. Bij Filogic is het snel sparren en op korte termijn zaken oplossen. Dit is heel belangrijk voor ons. Het houdt ons in beweging en voorbereid op de toekomst!” 

Jack van der Gugten

Hoek Flowers

“Binnen twee maanden was Filogic OpenTMS geïmplementeerd. Mijn planners en chauffeurs raakten al snel gewend aan deze nieuwe manier van werken. Na één maand was iedereen overtuigd en enthousiast. Mijn planners geven aan dat ze zich beter kunnen focussen en flink wat tijd besparen. Dus tegen ondernemers die nog twijfelen wil ik zeggen: probeer het gewoon.”

Theo Bos

MSS Transport

“Op ieder moment en vanaf elke plek heb je toegang tot de juiste informatie. Chauffeurs zien direct op wat voor locatie ze welke order moeten leveren. Ik ben blij dat iedereen met Filogic OpenTMS overweg kan en dat we met z’n allen lekker bezig zijn. Uiteindelijk is het belangrijkste dat het transport goed wordt uitgevoerd en onze opdrachtgevers tevreden zijn.”

Myron Bishaie

Van de Lagemaat Transport

“Met Filogic OpenTMS hebben we een helder overzicht van onze planningen. Dit is erg wenselijk, want er wordt steeds vaker gevraagd wanneer een order wordt geleverd. In het digitale vrachtdossier staat ook precies wat per auto is geladen. En de lay-out van de eCMR ziet er altijd hetzelfde uit. Als één geheel, lekker professioneel.”  

Toine Slob

Meever & Meever