OpenTMS - website – 7.jpg

OpenTMS: de voordelen van een open structuur

OPENTMS

Informatie terugkoppelen aan klanten, samenwerken met vervoerders, gegevens ontvangen en uitwisselen met externe bronnen: data inzichtelijk maken en uitwisselen is key en wordt met de dag belangrijker. Dus wil jij hier nú op inspelen. Hoe je dat doet met ons OpenTMS? Waar ‘open’ in dit geval precies voor staat? En wat het je oplevert? Ontdek het in dit artikel!

Radicale samenwerking in het transport

Een branche die constant in beweging is en waarin zo veel ketenpartners en stakeholders samenwerken, vraagt om een oplossing waarin alles samenkomt. Precies die gedachte lag vijf jaar geleden aan de grondslag van ons OpenTMS.

Dus maakten we ons TMS vanaf de start écht open. Tegenwoordig blijkt die visie nog belangrijker te zijn dan we toen al verwachtten, dankzij ontwikkelingen als de Basis Data Infrastructuur en CO2-metingen. Wat zo’n open structuur jou oplevert? We zetten het voor je op een rij.

Integreren met Open API

Open API speelt een belangrijke hoofdrol in onze ‘open strategie’. Hierdoor integreert het OpenTMS eenvoudig met al jouw andere systemen en applicaties. Zo hoef je geen koppelingen of integraties af te nemen, maar werkt het gewoon direct.

De systemen van andere leveranciers ‘praten’ eenvoudig met ons TMS, of dat nou in OTM is of niet. Denk aan het ophalen van statusinformatie of het doorsturen van orders. Zo hoeft geen enkele betrokken partij tijd of geld te investeren in het bouwen van koppelingen en ligt de focus op het belangrijkste: verbinding.

Open structuur

Informatie handmatig delen met andere vervoerders? Ritten in twee losse applicaties plannen? Belangrijke verkeersinformatie overtikken in je systemen? We zien het nog veel gebeuren, maar is allang niet meer nodig.

Dankzij de open structuur van ons TMS realiseer je namelijk eenvoudig een oplossing hiervoor. Zie je TMS als het kloppende hart van je transportorganisatie of –afdeling. De open structuur stroomlijnt alle informatieroutes die van en naar dat hart toelopen. Geen dubbele schermen, stapels papier en onhandige work-arounds meer. Maar digitaal, gebruiksvriendelijk en lekker centraal werken.

Maak je eigen Private Apps

Zoek je naar een nieuw TMS, dan kom je al gauw uit bij de klassieke afweging: to build or to buy? Het is begrijpelijk dat je overweegt om zelf te gaan bouwen, als de meeste traditionele TMS’en niet volstaan. Pas alleen wel op – het is écht een expertise en kost behoorlijk wat tijd. Voorkom dat je vijf jaar aan het ontwikkelen bent, terwijl je in de tussentijd het eindproduct alweer ontgroeit.

Er is namelijk nog een oplossing: gebruik ons complete, uitgebreide OpenTMS als basis. Hierin vind je allerlei belangrijke functionaliteit voor jouw transportproces. Wil je toch een heel specifiek onderdeel toevoegen? Dan realiseer je dat eenvoudig met onze Private Apps, zonder een heel TMS te hoeven bouwen. Denk aan extra schermen of het visueel maken van bepaalde data.

Doorontwikkelen met Low-code

We horen het je denken: hoe dan? Nou, met low-code. Ga zelf aan de slag of – als je de expertise niet in huis hebt óf niet kan missen - huur onze developers in. Dan ontwikkelen wij het OpenTMS voor jou op maat verder. Maakte je bijvoorbeeld hele specifieke prijsafspraken met klanten, die nooit in een standaard facturatiemodule te vinden zijn? Dan voegen we dat eenvoudig toe.

Dít heb jij eraan

Met het open model richt je jouw transportproces dus precies in zoals je wilt. Maar wat zijn de concrete toepassingen hiervan? Denk onder andere aan het integreren van de open source data van het NDW. Zo heeft jouw planner actuele en relevante informatie over vertragingen of obstakels op de weg en wordt dit direct meegenomen in de planning.

Een ander voorbeeld zijn de jaarlijkse, papieren enquête die je van het CBS krijgt. Een gratis onderdeel van ons OpenTMS zorgt ervoor dat data van vervoerders automatisch wordt doorgestuurd naar het CBS. Dit scheelt handmatig werk, zorgt voor betrouwbare informatie en draagt bij aan de doorstroming op de weg. Win-win, toch?

Plan een demo in

Ja, met open bedoelen we dus ook écht open. Ben je nieuwsgierig geworden naar de toepassing voor jouw organisatie? Plan dan een demo in met Jitske. Zij vertelt je er graag alles over.

Testimonials

Star talk

Ontdek de ervaringen van anderen met Filogic OpenTMS! Deze transportorganisaties gingen je al voor en profiteren van alle mogelijkheden van ons moderne TMS.

“Filogic is een bedrijf waarmee je makkelijk kunt schakelen, via korte lijnen. Direct vanaf het begin hadden we voor 95% een match en het overige deel hebben we samen opgelost. Bij grote partijen merk je dat dit soort dingen vaak lang duren. Bij Filogic is het snel sparren en op korte termijn zaken oplossen. Dit is heel belangrijk voor ons. Het houdt ons in beweging en voorbereid op de toekomst!” 

Jack van der Gugten

Hoek Flowers

 “Binnen twee maanden was Filogic OpenTMS geïmplementeerd. Mijn planners en chauffeurs raakten al snel gewend aan deze nieuwe manier van werken. Na één maand was iedereen overtuigd en enthousiast. Mijn planners geven aan dat ze zich beter kunnen focussen en flink wat tijd besparen. Dus tegen ondernemers die nog twijfelen wil ik zeggen: probeer het gewoon.”

Theo Bos

MSS Transport

“Op ieder moment en vanaf elke plek heb je toegang tot de juiste informatie. Chauffeurs zien direct op wat voor locatie ze welke order moeten leveren. Ik ben blij dat iedereen met Filogic OpenTMS overweg kan en dat we met z’n allen lekker bezig zijn. Uiteindelijk is het belangrijkste dat het transport goed wordt uitgevoerd en onze opdrachtgevers tevreden zijn.”

Myron Bishaie

Van de Lagemaat Transport

“Met Filogic OpenTMS hebben we een helder overzicht van onze planningen. Dit is erg wenselijk, want er wordt steeds vaker gevraagd wanneer een order wordt geleverd. In het digitale vrachtdossier staat ook precies wat per auto is geladen. En de lay-out van de eCMR ziet er altijd hetzelfde uit. Als één geheel, lekker professioneel.”  

Toine Slob

Meever & Meever