eindejaars interview met Jitske - Website.jpg

Filogic op een missie: CEO Jitske aan het woord

INTERVIEW

2023 stond in het teken van grote ontwikkelingen bij Filogic. We schaalden onze cloudcapaciteit op voor enterprise-klanten, voegden nieuwe features én een Private App Store toe. Daarmee bouw je met low-code zelf verder op het OpenTMS. En dat doen we natuurlijk niet zomaar: wij zijn op een missie! Nieuwsgierig? Hoog tijd om hier eens in te duiken met CEO Jitske Brink.

Transport in Nederland verbinden

Jitske: “In de afgelopen jaren is de transportbranche ver gekomen, maar het is tijd om er een schep bovenop te doen. Onze missie is dan ook glashelder: de gehele transportbranche in Nederland connected maken. Dat betekent voor ons concreet dat we de informatiestromen van iedereen aan elkaar verbinden. Kleine transporteurs, enterprise-organisaties met een transportafdeling, softwareleveranciers, overheidsinitiatieven, infrastructuur, chauffeurs en ga zo maar door.

Op die manier kunnen we véél efficiënter werken, betere kwaliteit leveren, slimmer samenwerken en de doorstroom verbeteren. Van afgesloten silo’s en ontoegankelijke data naar een gestroomlijnd, future-proof en verbonden transport. Duurzaam voor onze planeet én voor je business.”

TMS: het kloppende hart van je bedrijf

“Deze aanpak waarbij we een ‘netwerk van platformen’ creëren, sluit niet alleen aan bij onze missie, maar ook bij het plan van de overheid om de Basis Data Infrastructuur uit te rollen. Het TMS speelt een cruciale rol om dit voor elkaar te krijgen. Het is de plek waar informatie moet worden uitgewisseld met alle andere relevante systemen en applicaties uit de keten en functioneren als het kloppende hart van al die verbindingen. Iedere ontwikkeling van Filogic OpenTMS moet daar dan ook aan bijdragen.”

Filogic Enterprise

“Dat betekent ook dat we vorig jaar onze focus moesten verbreden. Natuurlijk staan we al jaren bekend als hét TMS voor de kleinere transporteur, maar onze missie draait om het connecten van de héle branche. Om die reden focusten we ons in 2023 echt op Filogic Enterprise: de inzet van ons OpenTMS voor grotere transportorganisaties of juist grote organisaties met een transportafdeling.

En juist daar valt nog veel te halen. Zij gebruiken vaak al een compleet TMS, maar zoeken een slimme oplossing voor het creëren, automatiseren of optimaliseren van deelprocessen. Denk aan het automatiseren van repetitieve taken, het koppelen van bepaalde systemen of het delen van data met klanten en overheden. Dankzij onze Open API en modules leent ons OpenTMS zich hier perfect voor.”

Filogic & Friends

“Naast de inzet van ons OpenTMS door alle type transportorganisaties- en afdelingen, is het ook belangrijk dat ons systeem integreert met relevante softwareoplossingen uit de keten. Zo realiseerden we onder andere een integratie met AFAS en breiden we momenteel de bestaande koppeling met ExactOnline uit. Er komt een terugkoppeling van Exact naar het TMS, zodat je daarmee nog meer inzicht in facturen krijgt.

Binnenkort gaat ook de integratie met TrackOnline live. Een partij waarmee je je fusten, karren, pallets en meer kunt tracken – met als doel om nog meer grip te krijgen op emballagestromen.

Daarnaast maak je binnenkort in het TMS ook gebruik van de geavanceerde data-analyse van Route42, om zo je transportplanning te optimaliseren. Hou vooral onze rubriek Filogic & Friends in de gaten, want daar lees je er alles over terug.”

Voorzitter van DALTI

“En natuurlijk gaat het verder dan software. Connecties gaan ook over mensen en samenwerkingen. Mede daarom ben ik inmiddels een jaar voorzitter van DALTI, de branchevereniging voor ICT-leveranciers in de transport en logistiek. Hierdoor spreek ik met allerlei mensen met verschillende rollen uit ons vakgebied. Samen zitten we boven op de ontwikkelingen in de markt, vormen we een gezamenlijke visie en slaan we regelmatig te handen ineen. Zo zetten we altijd stappen in dezelfde richting: die van een meer efficiënte en duurzame branche.

Een persoonlijke missie

"Achter alle grote ontwikkelingen, zit een sterke, intrinsieke motivatie. Samen met Marinus richtte ik Filogic op: twee mensen die graag samenwerken met anderen en de verbinding opzoeken. Dat sijpelt nu in alle haarvaten van de organisatie door.

We wachten niet tot een klant vraagt om iets te ontwikkelen. We willen gewoon toffe dingen maken, ons product naar een hoger level brengen en focussen op connectiviteit! Dat is waaruit het is ontstaan én waar we naartoe gaan. We kunnen niet wachten om te ontdekken welke samenwerkingen 2024 voor ons in petto heeft.”

Blijf op de hoogte

Benieuwd hoe wij ons in het aankomende jaar verder ontwikkelen? Houd onze website in de gaten of volg ons op LinkedIn.

Testimonials

Star talk

Ontdek de ervaringen van anderen met Filogic OpenTMS! Deze transportorganisaties gingen je al voor en profiteren van alle mogelijkheden van ons moderne TMS.

“Filogic is een bedrijf waarmee je makkelijk kunt schakelen, via korte lijnen. Direct vanaf het begin hadden we voor 95% een match en het overige deel hebben we samen opgelost. Bij grote partijen merk je dat dit soort dingen vaak lang duren. Bij Filogic is het snel sparren en op korte termijn zaken oplossen. Dit is heel belangrijk voor ons. Het houdt ons in beweging en voorbereid op de toekomst!” 

Jack van der Gugten

Hoek Flowers

 “Binnen twee maanden was Filogic OpenTMS geïmplementeerd. Mijn planners en chauffeurs raakten al snel gewend aan deze nieuwe manier van werken. Na één maand was iedereen overtuigd en enthousiast. Mijn planners geven aan dat ze zich beter kunnen focussen en flink wat tijd besparen. Dus tegen ondernemers die nog twijfelen wil ik zeggen: probeer het gewoon.”

Theo Bos

MSS Transport

“Op ieder moment en vanaf elke plek heb je toegang tot de juiste informatie. Chauffeurs zien direct op wat voor locatie ze welke order moeten leveren. Ik ben blij dat iedereen met Filogic OpenTMS overweg kan en dat we met z’n allen lekker bezig zijn. Uiteindelijk is het belangrijkste dat het transport goed wordt uitgevoerd en onze opdrachtgevers tevreden zijn.”

Myron Bishaie

Van de Lagemaat Transport

“Met Filogic OpenTMS hebben we een helder overzicht van onze planningen. Dit is erg wenselijk, want er wordt steeds vaker gevraagd wanneer een order wordt geleverd. In het digitale vrachtdossier staat ook precies wat per auto is geladen. En de lay-out van de eCMR ziet er altijd hetzelfde uit. Als één geheel, lekker professioneel.”  

Toine Slob

Meever & Meever