FiLogic and friends - Bexter - website.png

TrackOnline zorgt voor grip op emballagestromen

FILOGIC & FRIENDS

Transporteurs weten als geen ander hoe lastig het is om grip te krijgen én te houden op emballagestromen. Het liefst gebruik je alle fusten, karren, containers en kratten constant opnieuw – maar dat begint bij inzicht. Precies daarvoor ontwikkelde Bexter de 'returnable asset management’-tool TrackOnline. Hoe het werkt? En waarom wij een partnership met hen sloten? Je leest het in dit interview met Channel Manager Anna Valkenburg!

Kostbare ladingdragers

Werk je met koel- of bloementransport, dan ken je de ‘ladingsdragers’ die er omgaan in dit transport als geen ander. Maar ook in alle andere takken van de branche is er sprake van emballage. Anna vertelt: “Al deze emballagestromen en –onderdelen moeten worden geregistreerd en geadministreerd.

Enerzijds omdat een kar bijvoorbeeld aardig wat geld waard kan zijn, anderzijds omdat we met z’n allen toewerken naar een circulaire samenleving. Met het juiste inzicht in je emballagestromen draag je hier heel concreet aan bij, omdat je langer doet met de ladingdragers en veel minder afval produceert. Toch blijkt dit voor veel ondernemers ene uitdaging te zijn.”

Grip op emballagestromen

Ladingdragers gaan in een keten door allerlei handen. Het wordt ingeladen, vervoerd, uitgepakt, opgeruimd, teruggebracht (of juist niet) - noem maar op. “Als je die herbruikbare dragers en emballagestromen niet heel nauwkeurig in kaart brengt, raak je zo emballage kwijt.

Wie het dan als laatste heeft gezien? Dat weet niemand meer. Daarnaast ‘verdwijnt’ er ook genoeg emballage vanwege het prijskaartje dat eraan hangt. Om dat allemaal te voorkomen, registreer je daarom al je assets in TrackOnline. Zo weet je precies waar alles is, wat de status is en wanneer je dit weer kunt inzetten.”

Gesloten emballageadministratie

TrackOnline is een SaaS-oplossing in de cloud met een ‘gesloten’ emballageadministratie. Alle statusupdates en informatie blijven ín het platform. Zo verdwijnt je emballage niet zomaar weer in de keten. “Alle emballagetransacties worden real-time vastgelegd in één systeem, wat verwarring voorkomt.

Transporteurs, Poolers en groothandelaren werken zo ook beter samen. Zo worden bijvoorbeeld prijzen van ladingdragers of het schoonmaken ervan, snel online afgestemd in de software. Je gaat dus niet alleen duurzamer om met materiaal, maar werkt ook sneller en efficiënter samen.”

Circulaire supply chain

De visie die Bexter op de transportwereld heeft, is één van de redenen waarom we recent een partnership sloten. Hoezo koos Bexter hiervoor? “Er is gewoon een hele mooie match tussen onze software! Beide oplossingen zitten in de Cloud, beide oplossingen dragen bij aan het verbinden en verduurzamen van de transportbranche.

In de kern zijn we een opzichzelfstaand SaaS-platform, maar toen we zagen hoe het OpenTMS werkt, besloten we samen te gaan werken. Filogic ontwikkelde een standaard koppeling, waardoor de transporteur die met Filogic én TrackOnline werkt, nog maar op één plek hoeft in te loggen. Data vanuit TrackOnline wordt gepusht naar het TMS en zo hoeft er geen data meer te worden ingevoerd of geïmporteerd. Alles gaat dan vanuit het TMS.”

Europese wetgeving

Duurzaamheid is niet alleen belangrijk voor de planeet, maar óók voor je bedrijf. “Alle opkomende wetgeving vanuit de Europese Unie en de bijbehorende klimaatdoelstellingen voor bedrijven werken toe naar een productpaspoort.

Daarin moet je niet alleen laten zien wat de herkomst van een product is, maar ook hoe je het vervoert en wat de uitstoot is. Het inzichtelijk maken van je transport met een open TMS en slimme integraties, is hierin een belangrijke stap.”

Ontdek TrackOnline & Filogic samen

Meer weten over TrackOnline? Lees dan verder op hun website. Nieuwsgierig naar de integratie met het OpenTMS? Neem dan hier contact met ons op!

Testimonials

Star talk

Ontdek de ervaringen van anderen met Filogic OpenTMS! Deze transportorganisaties gingen je al voor en profiteren van alle mogelijkheden van ons moderne TMS.

“Filogic is een bedrijf waarmee je makkelijk kunt schakelen, via korte lijnen. Direct vanaf het begin hadden we voor 95% een match en het overige deel hebben we samen opgelost. Bij grote partijen merk je dat dit soort dingen vaak lang duren. Bij Filogic is het snel sparren en op korte termijn zaken oplossen. Dit is heel belangrijk voor ons. Het houdt ons in beweging en voorbereid op de toekomst!” 

Jack van der Gugten

Hoek Flowers

 “Binnen twee maanden was Filogic OpenTMS geïmplementeerd. Mijn planners en chauffeurs raakten al snel gewend aan deze nieuwe manier van werken. Na één maand was iedereen overtuigd en enthousiast. Mijn planners geven aan dat ze zich beter kunnen focussen en flink wat tijd besparen. Dus tegen ondernemers die nog twijfelen wil ik zeggen: probeer het gewoon.”

Theo Bos

MSS Transport

“Op ieder moment en vanaf elke plek heb je toegang tot de juiste informatie. Chauffeurs zien direct op wat voor locatie ze welke order moeten leveren. Ik ben blij dat iedereen met Filogic OpenTMS overweg kan en dat we met z’n allen lekker bezig zijn. Uiteindelijk is het belangrijkste dat het transport goed wordt uitgevoerd en onze opdrachtgevers tevreden zijn.”

Myron Bishaie

Van de Lagemaat Transport

“Met Filogic OpenTMS hebben we een helder overzicht van onze planningen. Dit is erg wenselijk, want er wordt steeds vaker gevraagd wanneer een order wordt geleverd. In het digitale vrachtdossier staat ook precies wat per auto is geladen. En de lay-out van de eCMR ziet er altijd hetzelfde uit. Als één geheel, lekker professioneel.”  

Toine Slob

Meever & Meever